اخبار داغ
  از حیثیت مجلس دفاع کنید
 بازنشستگان توان گذران زندگی خود را ندارند
 ساماندهی کارکنان دولت با جدیت پیگیری شود
 مردم منتظر اقدام در پرونده فساد واردات چای هستند
 عضو ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب شد
 ارقام تحقق ناپذیر در بودجه وجود ندارد
 کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 حاضران در فیلم غیراخلاقی گیلان بازداشت شدند
 نیروهای طرحی دوران کرونا تعیین تکلیف شود
 به معیشت مردم توجه شود
 مدیر کل آژانس نباید احساسی موضع‌گیری کند
 دولت ساخت مسکن را در اولویت کاری خود قرار دهد
 مجلس به دنبال رفع تبعیض حقوق بازنشستگان
 به تعداد نمایندگان مجلس اضافه می‌شود؟
 شناسایی حدود ۱۱۰ هزار خانه برای دریافت مالیات
 امنیت روانی جامعه را به خطر نیاندازید
 صف‌های سوخت‌گیری در تهران جمع شد؟
 این خانوارها مسکن رایگان می‌گیرند
 پاسخ قالیباف به رئیس سازمان برنامه و بودجه
 هیچ برنامه‌ای برای زمان‌بندی قطع برق وجود ندارد!
دیگر رسانه ها
 ساها در جمع ۵ ایرلاین برتر کشور
 دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بازنگری کند
 گرانی برای مردم مشکل ساز شده است
 عنوان مدرسه از برخی واحدهای آموزشی حذف می‌شود
  کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 بستر ایجاد اشتغال برای جوانان فراهم شود
  اعتیاد اینترنتی کودکان را جدی بگیرید
  سال آینده فشار مالیاتی بر مردم نداریم
 صادرات پیاز و گوجه فرنگی به زودی محدود می شود
 سهمیه سوخت این خودروها قطع می‌شود
 افزایش ۳۰ درصدی حقوق تورم را تشدید می‌کند
 مردم تهران زباله نفس می‌کشند
 خودروهای وارداتی فوتبالیست ها پلاک نمی شوند!
 به سمت حذف «کنکور» می‌رویم
 اختصاص سهام عدالت به نوزادان مطرح نیست
 مدیرعامل چای دبش اختلاسگر نیست!
 نیروگاه‌های استان تهران مازوت مصرف نمی‌کنند
 باید لوازم خانگی باکیفیت وارد شود
 ریالی از بانک مرکزی بابت تنخواه گردان خزانه نگرفتیم
 واردات کالاهای تحریمی تسهیل شد
سرویس :  جامعهارسال به دوستان ارسال به دوستان نسخه چاپی
شناسه خبر:  1033یکشنبه 9 خرداد 1400   |   11:10:29
کارنامه یکساله کمیسیون اجتماعی مجلس:

 چتری برای همه؛ ریل گذاری به مقصد عدالت اجتماعی

کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم با برگزاری جلسات مهم در طول اجلاسیه نخست در دو حوزه تقنین و نظارت گام‌های بلندی را در جهت تحقق عدالت اجتماعی در جامعه برداشت.
به گزارش صندلی سبز؛ کمیسیون اجتماعی مجلس با رویکردی مردمی و انقلابی در مسیر ایجاد امیدآفرینی روزافزون در کشور اقدامات مهمی داشته به طوری که در بازه زمانی اجلاسیه اول دوره یازدهم علاوه بر اقدامات نظارتی فراوان، تاکنون تعداد 23 فقره از طرح‌ و لایحه که 17 مورد آن به عنوان کمیسیون اصلی و 6 مورد آن به عنوان کمیسیون فرعی است، در این کمیسیون رسیدگی شده است.

اهم اقدامات تقنینی کمیسیون اجتماعی و آثار میدانی آن

یکی از لوایح مهم در دستور کار کمیسیون اجتماعی که منجر به تعیین تکلیف چند صد هزار نفر کارمند و کارگر شهرداری خواهد شد، «لایحه استخدام شهرداری‌ها» است که مراحل رسیدگی آن در کمیته مربوطه نهایی شده و در نوبت رسیدگی در کمیسیون قرار دارد. این لایحه نخستین قانون مستقل برای شهرداری‌ها به شمار می‎آید.

«طرح اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی» نیز در کمیسیون تصویب و نهایی شده و در نوبت صحن قرار گرفته است؛ با تصویب این طرح مهم و تبدیل آن به قانون، هیچ کارگری بدون بیمه نخواهد ماند.

«طرح تغییر ساعت رسمی کشور» نیز یکی دیگر از طرح‌های مهم در کمیسیون اجتماعی است که در کمیسیون تصویب و در نوبت رسیدگی صحن قرار گرفته است.

طرح «استفساریه بند (ج) ماده 112 قانون برنامه ششم توسعه» مربوط به فوق العاده مرزی ایثارگران است که این مورد از مطالبات جدی ایثارگران به شمار می‌آید.

دیگر طرحی که در کمیسیون اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و درباره تعیین تکلیف کلیه دفاتر پیشخوان است، «طرح دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی غیر دولتی» که این طرح در جلسات کمیته برای رفع ایراد نهایی شده و در نوبت دستور کمیسیون قرار دارد.

«طرح تعیین تکلیف کارشناسان بیمه کشاورزی» نیز یکی دیگر از طرح‌های مهم کمیسیون اجتماعی است که در کمیسیون تصویب و رفع ایراد شده و مجدداً ابهاماتی توسط شورای نگهبان مطرح و به کمیسیون عودت داده شده است.

«طرح نقل و انتقال سوابق بیمه یا بازنشستگی بین صندوق های بازنشستگی» نیز مراحل رسیدگی در کمیسیون در حال رسیدگی است.

«طرح مدیریت تعارض منافع» در کمیسیون تصویب شده و با توجه به برخی ابهامات مطروحه توسط معاونت قوانین در حال پیگیری برای رفع ایرادات است که حدود 2 ماه کمیسیون اجتماعی روی این طرح کار کارشناسی کرد.

«طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» که کلیات این طرح در کمیسیون تصویب شده و بررسی جزئیات آن در کمیته در حال بررسیاست نیز یکی از دیگر طرح‌های مهم در کمیسیون اجتماعی است.


جلسات کمیسیون اجتماعی با حضور وزرا و مسئولان ارشد دولتی

کمیسیون اجتماعی مجلس در راستای وظایف تقنینی و نظارتی خود در اجلاسیه اول مجلس یازدهم، 90 جلسه برگزار کرده که تعداد 43 نشست آن با حضور 5 وزیر، معاونان رئیس جمهور و سایر مسئولان ارشد دولتی برگزار بوده است.

دعوت از رئیس مجلس شورای اسلامی به منظور تبیین اولویت‌ها و ارائه نقشه راه و تبیین اهم موارد در حوزه صلاحیت کمیسیون اجتماعی، حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزیر اطلاعات و معاونان وی، وزیر جها کشاورزی، وزیر راه شهرسازی، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، رئیس سازمان امور اجتماعی، رئیس پلیس مواد مخدر ناجا، هیأت مدیره شرکت هفت تپه، روسای کمیسیون‌های اجتماعی از دوره اول تا یازدهم، حضور رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، حضور رئیس اتاق بازرگانی، مدیران فروشگاه‌‎های زنجیره‌ای و کارآفرینان کشوری، تشکل‌های کارگری، مدیرعامل شستا، مدیرعامل سازمان بهزیستی کشور، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، کارآفرینان برجسته کشوری، رئیس انجمن علمی تعاون  از جمله جلسات مهم کمیسیون اجتماعی در اجلاسیه نخست مجلس یازدهم بوده است.

سوال از وزرا

در طول بازه زمانی یک ساله نخست 111 فقره سوال در کمیسیون اجتماعی بررسی و تعیین تکلیف شد که از این میان قلمرو 17 سئوال ملی تشخیص داده شده و برای طرح در جلسات علنی تقدیم هیأت رئیسه مجلس شده است. در این راستا 13 سوال از وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، 2 فقره سوال از وزیر آموزش و پرورش، یک فقره از وزیر راه و شهرسازی، یک فقره از دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به صحن علنی مجلس ارجاع شده است.


رسیدگی به درخواست‌های تحقیق و تفحص

همچنین تعداد  10 طرح تحقیق و تفحص از سازمان‌ها، ادارات و واحدهای تابعه دولتی و خصوصی در کمیسیون اجتماعی به پیشنهاد نمایندگان در اجلاسیه اول مجلس یازدهم طرح شده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‎توان به «تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان تامین اجتماعی»، «تحقیق و تفحص از صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت‌های تابعه در حوزه نیروی انسانی»، «تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت دخانیات»، «تحقیق و تفحص از بررسی عملکرد شستا در حوزه های مختلف»، «تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت آموزش و پرورش در خصوص نحوه اجرای قوانین مربوط به تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی» و «تحقیق و تفحص ازعملکرد موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد» اشاره کرد.

اجرای موضوع بند 6 ماده 45 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی

همچنین کمیسیون در خصوص کسب اطلاع از کم و کیف اداره امور کشور، دریافت و بررسی گزارش‌های عملکردی و نظارتی از اجرای قوانین مربوط به دستگاه‌های ذی‌ربط موضوع بند 6 ماده 45 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در 32 مورد اقدامات مهمی انجام داده که این اقدامات در خصوص موضوعاتی همچون «مکاتبه با سازمان بهزیستی کل کشور تصرف اردوگاه شهید عظیمی بابلسر توسط شهرداری و راه و شهرسازی بابلسر»  و «عدم اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران» بوده است.



اجرای موضوع بند 6 ماده 45 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی

همچنین اقداماتی نظارتی در 26 مورد به منظور تهیه گزارش موردی و سالانه در خصوص امور اجرائی دستگاهها و نحوه اجرای قوانین به خصوص قانون برنامه توسعه و بودجه سالانه و ارائه نکات مثبت، منفی و پیشنهاد نحوه اصلاح آن و تقدیم گزارش به مجلس جهت قرائت در صحن موضوع بند 7 ماده 45 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی صورت گرفته که از مهم‌‎ترین آن باید به تهیه گزارش در خصوص «عدم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در خصوص رانندگان تاکسیها» و « عدم اجرای قانون الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی» اشاره کرد.



اجرای ماده 234 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی

کمیسیون اجتماعی در خصوص تهیه گزارش در موارد عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون و یا اجرای ناقص قانون اجرای ماده 234 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی نیز 5 مورد گزارش تهیه کرده که این گزارش‌ها درباره «عدم اجرای قوانین مربوط به بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی»، «استنکاف از اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان در وزارت صمت» و «عدم اجرای ماده 94 قانون مدیریت خدمات کشور» که درباره تصدی بیش از یک پست سازمانی است. «عدم اجرای ماده 41 قانون کار» که درباره حداقل حقوق حقوق کارگران بوده و «عدم اجرای اصل 126 قانون اساسی و مواد 29 و 30 قانون برنامه ششم توسعه» درباره رفع تبعیض و متناسب سازی حقوق از جمله موارد مطروحه در کمیسیون اجتماعی در اجرای بوده ماده234 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی است.

نظارت میدانی

کمیسیون اجتماعی مجلس با وجود شیوع ویروس کرونا اما با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اجرای موضوع ماده 81 آیین نامه داخلی مجلس 4 مورد بازدید از «صندوق بازنشستگی فولاد» به منظور بررسی مسائل و مشکلات صندوق فولاد، «پلیس اطلاعات و امنیت» به منظور بررسی آسیبهای اجتماعی در پلیس اطلاعات و امنیت ناجا، «سازمان امور اجتماعی»به منظور بررسی مطالعات و اقدامات بعمل آمده در سازمان امور اجتماعی در مقابله با آسیب های اجتماعی و «معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» به منظور بازدید کمیسیون از پایگاه ملی اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشته است.

مکاتبات نظارتی کمیسیون با دستگاه‌های اجرایی

تعداد مکاتبات ارسالی کمیسیون اجتماعی در راستای انجام تکالیف و وظایف قانونی  نیز 1124 بوده و تعداد جوابیه‌ها و پاسخ‌های واصله و مکاتبات مورد رسیدگی کمیسیون اجتماعی 1574 مورد بوده است. کمیسیون اجتماعی همچنین در راستای پیگیری گزارش‌های تکلیفی دستگاه‌های اجرایی توسط کمیسیون‌های تخصصی 40 مورد مکاتبه با دستگاه‌های اجرایی داشته و در زمینه مکاتبات نظارتی کمیسیون‌های تخصصى با دستگاه‌های اجرایی نیز تعداد 97 مورد اقدام صورت گرفته است.
ایمیل مستقیم:   info@sandalisabz.ir
نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: *
ایمیل:
کد: *
 
     
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
   
اینستاگرام صندلی سبز
 درباره ما | تماس با ما | پیوندها | آرشیو | RSS
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صندلی سبز است و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
© 2015 sandalisabz professional news site. All rights reserved